Presseveteranene i Oslo og Akershus
  
Orientering om virksomheten

Møtene er kun for medlemmer som har be­talt kon­tin­gen­ten. På ut­flukt­er kan man ta med én led­sag­er. Det er aktiv påmelding til al­le ar­range­ment­er. På­minn­else og ori­enter­ing sen­des med­lem­mene per e-post.

Se nederst for påmelding, mø­te­sted, be­tal­ing, klubb­ved­tekt­er, re­ferat­er m.m.


   Alt stoff er opphavsrettsbeskyttet - intet ansvar for eksterne lenker.

Torsdag 25. oktober 2018 UTFLUKT til Oslo ladegård kl 11:45.

Oslo ladegård er en staselig lystgård fra barokkepoken, og ligger i hjertet av Oslos middelalderby. Hovedhuset er fra 1720-årene, og rommer flotte salonger med interiører fra 17- og 1800-tallet. Middelalderhallen i kjelleren er en del av første etasje i bispeborgen fra 1200-tallet.

Huset er bygget i 1725, på kjellermurene etter borgermester Christen Mules gård, der kong James (Jakob) VI av Skottland (senere James I av England) og prinsesse Anna ble gift i 1589. I kjelleren finnes rester av Oslos bispeborg fra 1200-tallet. Ladegården er åpen for omvisninger.

Eiendommens hage, som gikk omtrent ned til sjøkanten sent på 1700-tallet, ble rekonstruert og gjenåpnet i 1999 på grunnlag av et mønster fra 1779. Et rom fra bispeborgen er rekonstruert like ved siden av Ladegården («Bisp Nikolas' kapell»).

Les om stedet HER!


Torsdag 8. november 2018 MØTE i Auditoriet kl 15 - USA hva nå?

Første tirsdag i november går amerikanerne til mellomvalg og skal votere inn representanter til kongressen. Da kan president Donald Trump få et problem - hvis spådommene holder.

Per Olav Ødegaard, kommentator i VG som har skrevet mye om forholdene i USA, kommer til oss for å orientere oss om de politiske sjokkbølgene som kan slå mot republikanerne og presidenten, som om to år må se seg selv som taper eller triumfator.

Mellomvalg i USA er en vanlig brukt betegnelse på de valg som holdes i USA midt mellom to presidentvalg (dermed hvert fjerde år). Valg til Kongressen holdes om høsten annethvert år, slik at annethvert kongressvalg (hvert fjerde år) er sammenfallende i tid med presidentvalget, og annethvert blir et såkalt mellomvalg, midt i presidentperioden. I USA kaller de det midterm, altså «midt i perioden».

Mellomvalget til Kongressen er altså et helt regulært kongressvalg, der det, akkurat som ellers, velges 435 representanter til Representantenes hus og 33 eller 34 senatorer til USAs senat.

34 av USAs 50 delstater avholder guvernørvalg hvert fjerde år under mellomvalget, hvor guvernøren sitter i fire år. New Hampshire og Vermont har guvernørvalg annethvert år. I mange delstater holdes det også valg til delstatsforsamlinger og på fylkesnivå.

Aftenposten har laget en grei oversikt om det amerikanske mellomvalget beregnet for "nybegynnere".

NRK gir oss denne orienteringen om mellomvalgene.

Dagbladet spår "et politisk blodbad".

Kom og hør Per Olav Ødegaard kommentere resultatene!

Påmelding innen 4. november.


Torsdag 29. november 2018 JULEGILDE på Majorstuen kl 18

Gled deg til julegildet torsdag 29. november for Presseveteranene i Oslo og Akershus!

Du skal få nytt brev om prisen, som ikke blir langt fra den i fjor. Tar du sjansen, kan du melde deg på nå. Du kan ta med deg én ledsager.

Denne gang skal vi være på et sted hvor det er rikelig plass til både å møtes, spise og samles til kaffen etterpå, nemlig Majorstuen Seniorsenter i Slemdalsveien 3, tvers over gaten for T-banen

Schafteløkken ble rett og slett for trangt og dyrt for oss, og da Frogner menighet forlangte at vi brukte deres cateringforbindelse og ikke vår egen, som vi bare har godt å si om, var saken klar.

Majostuen Seniorsenter, som Oslo kommune driver, tilbyr lokaler med rimeligere leie, større plass, og ikke minst, muligheten til å bruke vår egen kokk Preben, som vi også hadde på Schafteløkken en rekke år.

Dessuten er det lettere å finne fram til stedet: Du dreier bare til venstre når du er ute av Majorstuen T-bane, noen få skritt opp til Slemdalsveien 3, og vi er der.

Pass opp for trafikken! Majorstuen-krysset er et av byens travleste. Men vel fremme kan vi se fram til stille og hyggelige lokaler med gode garderobeforhold, god plass til å sirkulere med velkomstdrinken, velsmakende og varm mat, og etterpå, plass til å røre seg og nyte kaffen med tilbehør i et dertil egnede rom.

Så kan vi, når tiden nærmer seg, komme tilbake med en hyggelig pris for et avslappende og jovialt samvær.

Påmeldingfrist 22. november.


Merk at medlemsmøtene starter kl 15. Møt opp i god tid, slik at foredrags­holder kan begynne presis. Alle møter finner sted i Auditoriet i Mediehuset A55, Akersgt 55. Det tilbys middag i kantinen etterpå.

Påmeldingsfrist er vanligvis senest søndagen før på grunn av bestilling av mat og liste for adgangs­kontroll.  Opp­møte for adgangskontroll senest ett kvarter møte­start.

Egenandel (normalt) kr 50 hvis du bare skal høre på. I tillegg for middag med alkoholfri drikke kr 100. Hvis det tilbys vin eller øl på møtene, og du vil ha det, koster det kr 50 pr glass. Betaling til klubb­ledelsen i kontanter ved fremmøte.  Unngå veksling!

Påmelding til møter og turer: Ludwig Iversen - ludwig.iversen@gmail.com, eller per SMS til mobil 934 47 817, som også har svarer,  eller til Ellen Marie Arefjord - marjenar@online.no  - mobil 992.54.387. Bekreftelse gis til alle. Hvis du ikke får det, vennligst ta kontakt.

Kontingent og turbetaling: Konto 0530.27.34374 – ”Presseveteranene i Oslo og Akershus” v/Marit Bødtker, Astrids vei 14, 0276 Oslo. I feltet for ”Betalings­informasjon” må det stå hva beløpet gjelder og medlemsnavn. Dette er veldig viktig, ellers kan vi ikke se hvem og hva beløpet gjelder for. Kun betalt turavgift innen fristen gjelder som påmelding.

Husk at betaling må skje innen fristen for at påmelding skal kjennes gyldig. På utflukter kan du som medlem ta med én ledsager, som betaler samme pris som medlem.

Medlemskontingenten per år er kr 300, som bes betalt innen 15. januar. På­melding til møter og turer står du øko­nomisk ansvarlig for, fordi klubben må betale utgiftene uansett.

Har du betalt kontingenten ? Send kr 300 til konto nevnt over, og glem ikke å skrive hvem be­talingen gjelder for.


   Huskeliste program
Referater:  2018 
 2017 
 2016  
 2015  
  
 NJ  

   Hjemmesiden er laget og redigret av Ludwig Iversen