Presseveteranene i Oslo og Akershus 
 

Kjære presseveteraner!

    Jeg vil gjerne sende dere alle en hilsen, og si at jeg føler savn. Ja, jeg savner dere, og liv og røre i klubben. Tenk, det er allerede godt over ett år siden vi hadde vanlig opplegg, med torsdagsmøte i VG-auditoriet (sorry: Schibsted), fulgt av middag i kantinen. Og utflukt fjorten dager senere.

Nå gjør disse slitsomme korona-tidene at vi ikke kan planlegge noe som helst. Ikke vet vi om Schibsted åpner for oss igjen, og heller ikke vet vi når vi kan være mange samlet? Det gjør virkelig vondt med all usikkerheten. Og med alle laaange dager...

Men: her forleden hadde jeg endelig en hyggelig opplevelse. For min yngste datter, Astrid, bor i et syvetasjes hus på Sandaker, med en takterrasse. Dit dro vi opp, til et svært tak, badet i sol. Kan tro vi nøt utsikten, i alle fire himmelretninger. Til hele Oslo, og vel så det. Et eventyr i vårsolen, feiret med boblevann. Og jeg fikk følelsen av at nå hadde vi hevet oss over pandemien, og lagt den under oss...

Men så kom hverdagstankene igjen - som det at klubbens styre er lei seg for at vi ikke kan se frem til å få arrangert presseveteran-landsmøte i år heller. Det er umulig å gå i gang med forberedelser mens usikkerheten rår. Vi håper heller på bedre landsmøte-tider i 2022, og da er det Agder-klubben som blir vertskap. Først i 2023 vil Osloklubben komme på banen, og invitere til samling i hovedstaden.

Selv om mye må avlyses, er det én ting som er aktuell for alle i klubben vår: vaksinering. Selv fikk jeg en telefon i 12-tiden den 26. mars, med spørsmål om jeg kunne komme og ta vaksinen kl 18.40 samme dag? Yes, takk, gjerne!

Kan hende jeg fikk jeg plassen til én som hadde reist på hytta i stedet for å bli vaksinert...for så å måtte reise hjem igjen for å få stikket i armen? Hyttekommuner hadde som kjent ikke kapasitet til å vaksinere hyttefolket også rundt påske.

Neste runde med Pfizer-vaksine er 7. mai, også kl 18.40. Hurra!

Fremover får vi bare leve så godt vi kan, holde oss til spillereglene, og bruke våre masker. Ikke brenne den på en bålpanne foran Stortinget, som Charter-Svein og andre "tullinger" nylig gjorde. Utrolig dustete handling!

Med dette, alle sammen: hold ut, hold ut! Og så håper jeg vi får til fine klubb-aktiviteter om ikke så alt for lenge. Kanskje ikke før over sommeren? Hvem vet? Men styret i klubben vil i alle fall samle seg i mai, og diskutere tingenes tilstand. Det finnes heldigvis et langbord i NJ på Grønland, med utsikt til Akerselva, hvor det blir anbefalt avstand mellom oss syv styremedlemmene. Så ser vi hva vi kan få til - innen drømmen av et vanlig liv igjen.

Alt godt, kjære medlemmer! Varme hilsener fra Lambertseter.

 

Ellen Marie Arefjord
leder
ellenmariearefjord@gmail.com
Presseveteranene i Oslo og Akershus
Se vår hjemmeside:
https://presseveteraner-oslo.net/